9/03/2014

SURVIVOR DRYBOX




















Tänk dig ett nödscenario då dina värdefullaste ägodelar blir blöta och slutar fungera. Det får bara inte hända! Därför är en drybox ett viktigt inslag i din primära utrustning.

Som vi alla vet så har vatten och fukt en otrolig förmåga att tränga in och förstöra packningen. Därför är det viktigt att införskaffa sig en bra förvaringsbox som är pålitlig och hållbar. MTM Survivor Drybox är en sådan produkt och finns i två olika färger och i flera olika storlekar.

Med den här enkla och robusta plastboxen kan du enkelt förvara plånboken, tändstickor, USB-minnen, mediciner, kartor, elektriska apparater m.m. utan att vara rädd att moder natur ska förstöra dem. Den starka oranga färgen gör även att boxen är lätt att upptäcka om man exempelvis tappar den i vatten varpå de tre svarta låsklaffarna är av hög kvalité. Likaså finns det hål för hänglås om man vill hålla tjuven borta och möjligheten att fästa en bärrem.

Jag har testat den här produkten i både regn och även under vatten varpå den visat sig hålla vad tillverkaren lovar. Varken fukt eller vatten tog sig in i boxens innandömen och alla sakerna höll sig torra. Detta tack vare en svart gummipackning som löper längs med lockets innansidor. Det ska dock noteras att företaget som tillverkar boxen uppger att deras produkt är extremt vattentålig men inte att beteckna som garanterat vattentät. Alltså är inte boxen tillverkad för att förvaras under vatten utan som ett pålitligt komplement i din packning - för att hålla dina värdesaker torra. Boxen har dock en viss flytförmåga vilket är positivt om den hamnar i vattnet.

En annan detalj som ger den här boxen pluspoäng är den inbyggda kompassen som sitter på ovansidan samt den påklistrade spegelfilmen som sitter på undersidan - för signalering.

Avslutningsvis vill jag slå ett slag för en här dryboxen som är ett måste vid camping, jakt, fiske, paddling eller som en tillförlitlig förvaringslåda i din bug-out bag.

SPECIFICATIONER
Storlek: 24,9 cm x 17,3 cm x 7,6 cm
Färger: Orange eller grön.
Vattentålig men ej vattentät.





















Spegelfilm på boxens undersida - för signalering.
















www.mtmcase-gard.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar