1/08/2014

TAPPA INTE FOKUS!

Att vara intresserad av allehanda överlevnadstekniker och öka sina praktiska kunskaper är aldrig bortkastat. 

Att förbereda sig mentalt men framför allt praktiskt inför olika typer av katastrofscenarion kan för vissa bli en utvecklad besatthet och för andra en rolig hobby. En del kör på så hårt i början att de snart tröttnar och börjar istället fokusera på fel saker.

Har du kommit på dig själv att du spenderar massor med pengar på dyr överlevnads- och campingutrustning? Din familj och vänner är kanske helt oförstående när du köper ficklampor, knivar och staplar med konserver och frystorkad mat. Du börjar själv fundera på om det hela är bortkastat och tänk om ingenting händer?! Eller vill du kanske att något faktiskt ska hända så du får bevisa hur rätt du hade och därmed tälta i skogen? Här är det nog väldigt lätt att tappa fokus på rätt saker och risken att man slutar helt och hållet.

Kom ihåg att ingen kan vara tillräckligt förberedd på vad framtiden bär med sig oavsett vad som händer. Däremot kan var och en vara sämre eller bättre utrustad - såväl mentalt som fysiskt. Skulle ändå faran plötsligt uppstå så kommer du att vara tacksam över dina kunskaper och noga utvalda utrustning. Så tappa därför inte fokus utan fortsätt med det verk som du påbörjat - det kommer i slutändan vara värt mödan.

Klart slut.
/Admin