1/11/2014

SANN SJÄLVSKATTNING




















Har du lagt ner lika mycket tid på din personliga självskattning som på din nyköpta överlevnadsutrustning? Jag har funnit att vi ofta glömmer att reflektera över oss själva och lätt ockuperas av andra tankar och idéer. Jag tror dock att det är väldigt viktigt att varje människa funderar över sin mentala karaktär och känsloliv. Har du verkligen frid inombords eller finns det spår av tvivel och rädsla över din egna prestationsförmåga?

Att våga lita på sig själv kan låta kryptiskt men är extremt viktigt i en överlevnadssituation. Utan självförtroende inför uppgiften är chansen stor att du presterar mycket sämre än vad du egentligen är kapabel till. Dina egna tvivel bygger murar runt din prestationsförmåga och hindrar dig från att vara den du egentligen är. Bättre än du tror.

Så sluta att titta på vad andra gör och hitta ditt "egna sätt" istället. Att verkligen vara sann mot sig själv kan visa sig vara väldigt svårt och något som många inser att de saknat i sina liv, vilket är väldigt tragiskt. Man kommer kanske på sig själv att vara en följare av någon annans åsikter och tyvärr börjat förlita sig för mycket på andra. Då är det dags att tänka om.

Om du rannsakar ditt liv idag så fundera på hur självförsörjande du egentligen är. Tyvärr tror jag många inser hur lätt det är att låta någon annan diktera vad som gäller och hur du ska tycka och tänka. Oj, tänker du. Har jag blivit ett offer för samhället? Lugn, du är inte ensam - det gäller nämligen de flesta i dagens Sverige. Vi har tyvärr blivit alldeles för lata och feta för vårt eget bästa. Många har helt slutat att ifrågasätta sig själva och jag vill bestämt mena att det börjar bli dags för en förändring. Eller hur? Bara du själv kan förändra din verklighet.

Kom ihåg att du blir mentalt tuffare och svårare att fälla om du ankrar fast i något som är större än dig själv. Detta låter kanske filosofiskt och lite flummigt, men fundera på vad det är som driver dig, får dig att må riktigt bra och vad du verkligen vill göra i livet. Om du anser att ditt liv snarare följer normen av andras förväntningar eller ett sjukligt trygghetsbehov så kanske du bör omprogrammera dig själv och börja ändra ditt tankesätt helt och hållet. Var sann mot dig själv och försök hitta en balans i livet som passar dig snarare än andra. Detta kommer att stärka och bättre förbereda dig inför vad som än väntar dig i framtiden. Kom ihåg, du har bara ett liv så börja leva!

Citat:
Who Dares Wins
British Special Air Service - SAS

Klart slut.
/Admin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar